Events

Divotion organiseert verschillende events gericht op het delen van kennis. Van workshops, meetups, grote tot kleine talks. Hieronder vind je een overzicht.

Agenda

Past events

 • 27 Nov 2019

  Near-Vanilla Web Components

  Op woensdag 27 november organiseren wij om 18.00 uur op ons kantoor in Nieuwegein een in-depth sessie over Near-Vanilla Web Components.

  De huidige front-end wereld is sterk gefocust rondom frameworks. Hoewel ieder modern framework gebouwd is rondom components, is een component van framework A in principe niet herbruikbaar in framework B.

  Door de focus op de bekende frameworks zoals React, Angular en Vue zouden we bijna vergeten dat het ook nog anders kan. Namelijk framework agnostisch o.b.v. near-vanilla web components, zonder de overhead en bundle size van frameworks. Tijdens deze in-depth sessie willen we near-vanilla web components neerzetten als serieus alternatief door in te gaan op achterliggende (toekomstige) web standaarden zoals:

  Custom Elements v1, Shadow DOM v1 en Templates Template instantiation en CSS shadow parts ES6 modules, dynamic imports en import maps Veel van deze standaarden zijn te low-level, maar je kan ontwikkelen op een near-vanilla manier met gebruik van bijv. LitElement en web component compiler oplossingen zoals StencilJS of Svelte, zonder de extra overhead van een framework.

  Ook zal tijdens de sessie worden ingegaan op de praktische problemen bij het gebruik van web components binnen een framework zoals React. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. De sessie zal rond 21.00 uur eindigen.

 • 20 Mar 2019

  Workshop Vue

  Woensdag 20 maart stond in het teken van Vue.js.

  Vue.js, is een progressive framework op basis van JavaScript, gecreëerd door Evan You en officieel gelanceerd in 2014. Vue.js is erg geschikt om op een eenvoudige manier inhoud dynamisch te tonen en wordt vaak gebruikt om Single Page Applications (SPA) te schrijven.

  In een korte presentatie namen Sjoerd en Martijn alle deelnemers mee door 'alle' features van Vue.js en hoe je deze kunt toepassen. Hierna ging een ieder hands-on aan de slag met Vue.js door een set van oefeningen die mooi op elkaar aansloten.

  Ver na 21:00 uur gingen de laatste mensen weg en kwam er helaas een eind aan deze leerzame avond.

  Erik

 • 5-6 Jul 2019

  Hackathon 2019

  Vrijdag en zaterdag 5-6 juli was het weer tijd voor de jaarlijkse hackathon. Dit jaar waren collega’s Gerald en Peter zo enthousiast geweest om het event te organiseren.

  We verbleven in een Stayokay hotel in de groene omgeving nabij Bunnik (Utrecht). Op vrijdagochtend verzamelden we hier met een 20-tal collega’s. Er waren ook een aantal nieuwe collega’s bij: Justus van JDriven, Leonie van Divotion en Johan van JCore wilden wel eens mee doen aan deze competitie. De dag begon met een korte briefing door Gerald en Peter die uitlegde wat het programma inhield en wat we moesten gaan doen – dit was nogal een verrassing! “MBot Mission to Mars!” luidde de titel van de briefing. De bedoeling was dat we een MBot door een doolhof parcours moesten laten kunnen rijden. Des te autonomer de MBot door het parcours kon navigeren des te beter en des te meer punten je met je team kon verdienen. Uitdagingen waren er zeker: er was geen licht op het parcours en het doolhof parcours kon tijdens de opdracht ook nog veranderen. De collega’s werden verdeeld over vier teams en iedereen ging enthousiast aan de slag. Na een paar uur werden de eerste punten al uitgedeeld aan team B, bestaande uit Jasper, Pepijn, Erik en ondergetekende. Dit fantastische en bescheiden team had uiteindelijk ook de snelste parcourstijd van 1 minuut en 16 seconden, maar moest helaas de eerste plek delen met team D (Mathijs, Jeroen, Ties, Sander, Johan) die exact hetzelfde aantal punten hadden gehaald. Dat leverde een heel klein beetje schaduw over de overwinning maar uiteindelijk gunden we het elkaar van harte. Tijdens het hele event was er ook genoeg tijd voor andere gezelligheid. Zo hebben we genoten van een goede BBQ die uitliep op een ouderwets gezellig avondje met kaarten en een drankje, een goed ontbijt en een paar sportieve maar altijd serieuze wedstrijdjes voetbal.! Ik heb me weer goed vermaakt op deze… jaarlijkse hackathon.!

 • 12-13 Apr 2019

  JDriven Partneruitje 2019

  Het weekend van vrijdag 12 en zaterdag 13 april stonden in het teken van het jaarlijkse uitje met partners.

  Ook dit jaar was het programma tot op het laatste moment het best bewaarde geheim van JDriven. Wat men wel wist was dat we ons vrijdagmiddag gingen verzamelen bij het Van der Valk Hotel Oostzaan.

  Vanuit hier vertrokken we vervolgens met een touringbus met meer dan 50 nieuwsgierige mensen naar de grote kookstudio van Peter Pan in het noordelijke havengebied van Amsterdam. Onder het genot van een welkomstdrankje met bubbels werd het programma van de festival kookworkshop toegelicht.

  Zo was er een bierproeverij waarbij alle aspecten van het brouwproces uitlegd werden door Jelle van de firma Van Bieren en mochten we alle soorten bier heerlijk proeven.

  Ook werd er door de Haarlemse worstmakers Olijck uitleg gegeven over het proces van worst maken en mochten we hiermee aan de slag gaan om zo onze eigen delicate worstvariant te creëren.

  Na de uitleg konden we aan de slag met de diverse gerechten. Het thema voor de kookworkshop was festival wat betekent dat een diversiteit aan hapjes en en lekkernijen gemaakt ging worden. Van couscous tot kokosmakronen en van ovenfriet van zoete aardappel tot brownies, het werd allemaal met liefde klaargemaakt.

  De avond vorderde snel en ondertussen hebben we allemaal heerlijk gegeten en gedronken. De avond werd afgesloten met een tasje waarin streek producten zaten zodat een ieder nog eens extra van deze ervaring kon nagenieten. Hierna werden we weer veilig door de bus bij ons hotel afgezet waar we velen nog even goed hebben bijgepraat in de bar.

  De volgende dag zaten de meeste van ons met slaperige ogen aan de ontbijttafel. Het programma van de zaterdag was er een met raakvlakken met ons vakgebied. Er stond een architectuurtour door het Oostelijk Havengebied van Amsterdam op de stadsfiets op het programma. We werden in 3 groepen door de mooiste plekjes van Amsterdam Noord geleid langs het Java- en KNSM-eiland. Werkelijk de moeite waard!

  Na deze prachtige fietstour hebben we het weekend afgesloten met een heerlijke lunch.

  Deze editie was weer geslaagd!

  Nieke