Divotee Paul Martens

  • React
  • Typescript
  • Responsive
  • CSS
  • Maatwerk

Wat maakt het zo leuk om bij Divotion te werken? En waarom kiezen mensen voor een carrière bij ons? Dat bespreken we in deze rubriek, waarin collega’s hun ervaringen met Divotion delen. Deze keer aan de beurt: Mylene.

‘Je bent nu bijna twee jaar bij Divotion, neem ons eens mee naar het begin?’

“Ik werd door Jasper (van JDriven) gewezen op Divotion. Hij zat al een tijdje goed op zijn plek bij JDriven en was vooral te spreken over de sfeer. Hij gaf aan dat het bij Divotion hetzelfde was, met een focus op front-end development. Ik was ook op zoek naar een wat kleinere, hechte groep. En al bij de eerste ontmoeting met Mathijs in een koffietentje had ik een goed gevoel. Dat was een leuk gesprek waarbij hij ook echt de nadruk legde op het feit dat mensen hier centraal staan. Daar zei hij ook meteen bij dat elk bedrijf dat zegt, haha. Maar die belofte is wel echt ingelost, moet ik zeggen.”

‘Hoe uit zich dat dan?’

“Mathijs gaf aan het belangrijk te vinden dat je als consultant bij een klant terecht komt die bij je past. Niet zo van ‘we hebben hier een mogelijkheid, dus we pakken Paul en zetten ‘m daar een jaartje neer’. Hij wil dat mensen bij Divotion de dingen kunnen doen waarin ze willen groeien, met de technieken die ze beheersen en beter willen leren. Voor mij was dat een combinatie van React en Redux, en dat is ook waar ik op mijn opdracht mee bezig ben. Er is ook goed rekening gehouden met reistijd en de locatie. Wat ik ook prettig vond was dat er geen functioneringsgesprekken zijn hier. Waarom eens per jaar een eenrichtingsgesprek? Bij Divotion zijn het evolutiegesprekken, waarin we samen bespreken of ik op het juiste pad zit en of ik mij kan ontwikkelen zoals ik dat voor ogen heb. Dat spreekt vertrouwen uit.”

‘Hoe zie jij front-end development?’

“Je bent als front-ender echt de verbindende factor tussen de klant, het design en de technologie van de back-end. Je moet van al die zaken verstand hebben. Niet alleen om het te kunnen implementeren, maar ook om bijvoorbeeld de visual designer mee te kunnen nemen in kleine aanpassingen die makkelijker te implementeren zijn. Datzelfde geldt ook voor de back-end. Uiteindelijk moet je de echte klantvraag kunnen doorgronden en jezelf blijven afvragen wat ze nu echt willen bereiken. Dit zit verweven in hoe ik mijn rol als front-ender vervul, maar daarin doe ik het net even anders. Ik probeer mijzelf in zekere zin overbodig te maken. Bijvoorbeeld door componenten te ontwikkelen die back-enders ook eenvoudig kunnen implementeren. Dat is in lijn met de scrum-gedachte, waarmee we gezamenlijk aan stories werken. De rest van het team kan met de componenten die ik gebouwd heb ook gewoon pagina’s opzetten. Mezelf helemaal overbodig maken gaat natuurlijk nooit, er zijn altijd dingen die beter kunnen.”

Ook een passie voor front-end?

Ben jij ook een front-end expert en op zoek naar een gezellige club mensen die samen mooie dingen maakt voor grote klanten? Bekijk dan eens: onze vacature

meerdivotion

Cases

Blogs

Event